Джокович вярва, че може да подобри рекорда на Федерер



19-11-2018 18:23 | Николай Драганов

Световният номер 1 Новак Джокович смята, че е напълно възможно да настигне и подобри рекорда от 20 титли от Големия шлем на Роджър Федерер. Сърбинът вече има 14 на сметката си, а освен това е с шест години по-млад от швейцареца - 37 срещу 31.

 

Джокера оставя зад гърба си една много успешна 2018 г., в която спечели две титли от Шлема - Уимбълдън и US Open. Снощи той отстъпи във финалния ATP турнир в Лондон на Александър Зверев в два сета, но все пак завършва годината като номер 1 и рекорда на Федерер не изглежда невъзможен.

 

"Да, вярвам, че мога да подобря това постижение. Наистина го искам. Не знам дали ще се случи, но съм уверен, че е възможно", заяви Джокович пред сръбския "Sportski Zurnal".

 

"Това обаче зависи от много фактори. Първо, от това колко още ще играя. Второ, ще трябва да видим колко дълго ще мога да се състезавам на подобно високо ниво и дали тялото и умът ми ще издържат. В момента вярвам, че имам много добри шансове да продължа да се справям добре", продължи тенисистът.

 

"Вярвам в собствените си сили, но само времето ще покаже дали мога да постигна такава невероятна цел". Той коментира и изминалия вече сезон, по време на който премина през трудни периоди: "Феноменално е. Благодарен съм, че успях да се върна на върха, защото бях номер 22 в света и дори не играех близо до най-доброто си ниво. Да завърша годината като номер 1 след всичко това, начинът по който играх през последните пет-шест месеца - това ме кара да се чувствам толкова горд", завърши Джокович. /БГНЕС 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини