Федерер: Освиркванията нямат място в тениса



19-11-2018 11:06 | Николай Драганов

Световният №3 Роджър Федерер защити Александър Зверев след поражението си от него на заключителния турнир на ATP в Лондон.


Германецът се наложи със 7:5, 7:6 (5) над швейцареца, като записа трета победа от шест двубоя срещу Федерер в събота, а в неделя успя да надвие и Новак Джокович и да вдигне титлата.


Полуфиналът в английската столица обаче бе помрачен във втория сет. Федерер водеше с 4:3 гейма в тайбрека, когато топка изпадна от ръката на едно от децата. Момчето понечи да я догони, а Зверев реши да спре играта.


Това не се понрави на публиката, която започна да освирква мощно германеца. Когато точката бе преиграна Зверев заби ас на корта в "О2 Арена". Няколко точки по-късно пък той довърши 37-годишния тенисист с воле, но въпреки това на корта се чуха много мощни негативни реакции.


"Разбирам объркването. Това са непредвидени обстоятелства за нас. Освиркванията не ги харесвам. Виждаме ги в други спортове, но в тениса не е така. Така че когато се случи това при нас, ние го приемаме много лично. Такива неща се случват, а Саша не го заслужава. Той ми се извини на мрежата, а аз му казах: "Приятел, млъкни. Не е нужно да ми се извиняваш. Поздравления за чудесния мач и турнир, който правиш", каза Роджър Федерер.


"Малко съм тъжен от реакцията на публиката и всички освирквания. Всичко беше много емоционално. Аз се прибрах в съблекалнята и се почувствах странно. Не искам да ви лъжа, трябваше да остана за малко насаме", сподели 21-годишният Зверев, който обаче се постара в неделя да забрави негативните емоции и ще запомни Лондон с най-голямата титла в своята кариера. 

 

btvnovinite.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини