Джокович завърши успешно безмилостния поход в групата



17-11-2018 08:35 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович постигна трета чиста победа в груповата фаза на тазгодишния финален турнир на ATP. Сърбинът се наложи със 7:6(7), 6:2 над Марин Чилич в последния си мач преди полуфиналите, за които така или иначе се беше класирал още преди мача.


Това е пети случай, в който Ноле се класира без загуба на полуфиналите. В три от предишните четири подобни ситуации, сърбинът триумфира с титлата. В спор за място на финала тази година Джокович ще се изправи срещу Кевин Андерсън.


31-годишният сърбин не загуби нито една точка при вкаран първи сервис в първия сет, а общо в трите си двубоя до тук в Лондон загуби само 15 точки при първи сервис, при това само срещу играчи от Топ 10.


"Не е въпрос толкова до сервиса, колкото до първия удар след него. Опитвам да сервирам точно и да търся повече прецизност, отколкото скорост. Изправих се срещу трима души с много мощен сервис в групите - Иснър, Зверев и Марин сервират със 135 - 140 мили, така че няма да ги надвия със скорост, това е сигурно", коментира Ноле, който вече води с 18:2 в преките мачове с Чилич.


От началото на Уимбълдън Джокович е спечелил 34 мача и е загубил само два - от Стефанос Циципас в Торонто и от Карен Хачанов в Париж. Каквото и да се случи в Лондон, той вече си гарантира първото място в световната ранглиста в края на сезона, което му се случва за пети път. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини