Кербер остана без треньор на път за Сингапур



16-10-2018 14:35 | Станко Димов

Германската тенисистка Ангелик Кербер обяви, че се е разделила с треньора си Вим Фисет по-малко от седмица преди началото на заключителния турнир на WTA в Сингапур.

Световната №3 обяви изненадващата новина във вторник сутринта. Тя аргументира решението си с различни възгледи на двете страни. Кербер започна работа с Фисет през ноември 2017.

38-годишният белгиец има богат опит с тенисистки на високо ниво, като преди Кербер беше в екипа на Ким Клайстерс, Виктория Азаренка, Хохана Конта и Симона Халеп.  

„Вим Фисет – с незабавен ефент – е освободен от задълженията си на треньор на Ангелик Кербер“, съобщиха от пресслужбата на германката.

„Въпреки успешното си сътрудничество от началото на сезона, тази стъпка е необходима поради разликите в становището относно бъдещите несъответствия. Бихме искали да благодарим на Вим Фисет за професионалния му ангажимент, с който постигнахме целите си за сезона“, казват още от лагера на Кербер.

Под ръководството на Фисет Кербер започна силно сезона и спечели титлата в Сидни. През лятото тя заслужи третия си трофей от Големия шлем, след като победи Серина Уилямс на финала на Уимбълдън. Последва обаче спад във формата и Кербер не успя да стигне до четвъртфинал на пет последователни надпревари. От началото на сезона тя с показатели победи – загуби 45-17.

Обявяването на раздялата дойде в момент, в който германката пътува за Сингапур за шестото си участие на финалите на WTA. Очаква се Кербер да обяви новия си наставник след края на турнира в Сингапур.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини