Не човек, а машина: Джокович е шампион в Шанхай!



14-10-2018 13:18 | Николай Драганов

Новак Джокович триумфира със своята 32-ра "Мастърс" титла и и се доближи на един трофей от тази категория до Рафаел Надал. 


Ноле се наложи с 6:3, 6:4 над Борна Чорич на финала на турнира в Шанхай, който сърбинът спечели днес за четвърти път в своята кариера. Общо в кариерата му това е титла №72 от 103 финала. 


Титлата е четвърта за него през сезона след крайните успехи на Уимбълдън, US Open и в Синсинати. Ноле ще измести Роджър Федерер от второто място в световната ранглиста още утре, а в годишната класация вече се намира на едва 35 точки зад Рафаел Надал.


Сърбинът записа трети успех от три мача срещу Борна Чорич, за когото това беше първи "Мастърс" финал. 21-годишният хърватин изигра отличен турнир и победи играчи като Стан Вавринка, Хуан Мартин дел Потро и Роджър Федерер, но нямаше отговор на невероятната форма, в която се намира Джокович от началото на лятото насам.


В рамките на целия турнир Ноле така и не изгуби дори сет, побеждавайки последователно Жереми Шарди, Марко Чекинато, Кевин Андерсън, Александър Зверев и Чорич. Ноле вече има 11 победи от 11 финали в Китай. 


Серията на Джокович от поредни победи вече е 18 мача, като започна в Синсинати. Последният играч, побеждавал сърбина, е Стефанос Циципас, който стори това на "Мастърс" турнира в Торонто в началото на август. 


Ноле започна днешния финал изключително стабилно и концентрирано, като в целия първи сет загуби едва четири точки при свой сервис, три от тях в седмия гейм, веднага след като беше пробив за 4:2. Сърбинът не допусна нищо повече от равенство и малко по-късно вече водеше в сетовете. 


Втората част започна с пробив за Джокович, а в третия гейм Чорич трябваше да спасява четири точки за втори пробив. Хърватинът се справи, а при 2:3 дори пропусна точка за връщане на пробива. При 3:5 той изостана с 0:40 на свой сервис, но показа голям характер и успя да спаси и трите мачбола пред съперника си, а след това и да вземе подаването си. 


Сервирайки за мача, Джокович завърши по начин, който обобщава играта му в последните месеци - гейм на 0, трета поредна титла, 32-ри "Мастърс" трофей и общо 72-ри в неговата кариера.

 

Двубоят продължи 1 час и 35 минути, през които Ноле вкара 62% първи сервис и спечели забележителните 91% от разиграните точки при него и още 70% от тези при втори начален удар (78%, 61%, 56% съответно ца Чорич). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини