Агут: Съдиите фаворитизират Федерер



13-10-2018 11:07 | Николай Драганов

Роджър Федерер се наложи трудно над Роберто Баутиста Агут в двубой от трети кръг на "Мастърс" турнира в Шанхай, а двубоят ще бъде запомнен и с един спорен момент.


При 4:4 една топка на Агут беше върната с непредизвикана грешка от ракетата на Федерер, но съдиите отсъдиха, че първоначално топката е била в аут. Агут обаче обжалва, топката се оказа добра, но съдията отсъди преиграване, а не директна точка за испанеца. Малко по-късно в същия гейм Агут допусна решаващ за мача пробив.


"Това не е първият случай, в който има фаворитизиране. Не мисля, че загубих заради това отсъждане, но също така не мисля, че реферът беше прав", коментира испанеца.


"Разочарован съм от резултата, защото направих доста, за да си поставя в добра позиция за победа. Това беше първият случай, в който бях толкова близо до победа на Федерер и добър ден да успея. Моментът беше ключов, поведох 30:0 с два добри сервиса, при 30:30 усетих напрежението. В такъв критичен момент, решаващо разиграване, при равенство, една точка повече или по-малко е решаваща", добави Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини