Диетата на Федерер: Увереност, паста и десерт



12-10-2018 09:13 | Николай Драганов

Обикновено след победи въпросите към Роджър Федерер са свързани със случилото се по време на мача или с неговия външен вид за съответния турнир. Но след победата над Роберто Баутиста Агут на осминафиналите в Шанхай, една друга тема беше повдигната от журналистите: неговата диета.


"Можете да извлечете увереност от това, което ядете и как гледате на всичко това", каза Федерер. "За мен храната, напитките и всичко това е начин на живот, момент на наслада. Също така е донякъде хоби за мен. Едва ли ще го променя, защото се наслаждавам", коментира швейцарецът.


"Не правя почти нищо специално. Обичам да ям почти всичко, аз съм здрав човек. Ям и своите десерти отвреме - навреме. Обичам да пия чаша вино или чаша шампанско. Обичам да ям пастата си преди мач".


"Не се вманиячавам в цялото това нещо. Разбира се, ако си професионален атлет, не можеш да прекаляваш, защото искаш да бъдеш здрав. Но уважавам решението на всеки, който опитва различни диети и подходи", добави Маестрото. 


Относно предстоящия четвъртфинал с Кей Нишикори той коментира, че когато японецът намери своя ритъм е много труден съперник. "Ще бъде тежък мач. Надявам се да ми помогне факта, че играх срещу двама много добри от основната линия играчи като Медведев и Баутиста Агут. Надявам се, че съм намерил ритъма си и ще изиграя добър мач. Ще трябва да се фокусирам върху сервиса си и да направя така, че да водя играта", коментира той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини