Вавринка ще играе безплатно в Женева, отказал тлъст чек от Лион



Вавринка ще играе безплатно в Женева, отказал тлъст чек от Лион
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-05-2018 18:05 | Станко Димов

Тази вечер Стан Вавринка ще започне участието си на турнира на клей в Женева, където се включи с „уайлд кард“ в последния момент. При среща с медиите в понеделник швейцарецът разкри любопитни подробности около „драмата“ с участието му в родния турнир.

Вавринка призна, че първоначално е отказал да играе в Женева, тъй като не се е разбрал финансово с организаторите. Впоследствие обаче отказал тлъст чек, за да играе пред родна публика без бонус.

„Още от самото начало чувствах, че не съм добре приет тук. Но, най-важното нещо за мен е, че ще играя пред родна публика в Швейцария. В публичното пространство излязоха информации, че не съм подписал първоначално поради финансови причини. Но, когато има преговори, всички страни трябва да са доволни.

Никой не играе безплатно. Знам какво се случи по време на преговорите. Ще бъда ясен – получих голяма финансова оферта от Лион (бел.ред. турнирът се провежда в същата седмица). Отказах я. Защото за мен е по-важно да играя пред родни фенове. Тук съм заради публиката и доброволците, които бяха фантастични с мен в предишните ми участия. Срамота е, че не се разбрахме с организаторите преди това“.

По непотвърдена информация, Вавринка първоначално е поискал половин милион долара бонус, за да участва в турнира. От Женева са отказали да платят сумата, но колегите им от Лион са били в готовност да задоволяват финансовите изисквания на тенисиста. В крайна сметка Вавринка участва у дома „безплатно“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини