Федерер: Не съм изненадан от загубата на Джокович



12-03-2018 17:34 | Tennis24.bg

Мнозина останаха изненадани от загубата на Новак Джокович от Таро Данел на „Мастърс 1000“ турнира в Индиън Уелс, но не и водачът в схемата Роджър Федерер. Швейцарецът коментира състоянието на бившия №1 в света и заяви, че самият той отлично знае какво е да се върнеш на корта след дълго отсъствие.

„За мен отпадането на Джокович не е изненада. Когато си далеч от корта за няколко месеца, чувството се променя. В началото точките са по-трудни. Брейк-пойнт, равенство, 30-равни, 15-30. Това е нормално. Но когато изиграеш много двубои, тогава започваш да се справяш с тези ситуации. Започваш да вкарваш добър сервис, да играеш на високо ниво. По-малко мислиш за резултата и отделните точки“, коментира Федерер.

„Вижте, това е едва първият турнир на Новак след операцията. От тук нататък той ще става по-добър. Той го знае, всички го знаем. Беше приятно да го видя на корта отново“, каза още Маестрото.

Самият Федерер се завърна на корта след дълга пауза. Той не беше играл 6 месеца, преди да се върне на Откритото първенство на Австралия миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини