Надал: Повече няма да се боря за първото място



19-02-2018 15:51 | Станко Димов

Рафаел Надал пристигна в Мексико, където следващата седмица ще оглави основната схема на турнира в Акапулко, който е от категория АТР 500. В понеделник испанецът официално загуби първото място в света, където минимум месец ще остане Роджър Федерер. Рафа не спести суперлативи за швейцареца, с когото винаги са били в близки отношения извън корта.

„Той нямаше нужда да стане отново №1, за да докаже, че още е в голямата игра. Това, което той е постигнал е невероятно и заслужава поздравления“, коментира Надал.

Ранглистата не лъже. В последните 12 месеца Федерер се справи малко по-добре от мен и затова е №1 сега“, каза още Рафа и допълни, че на този етап от кариерата му, позицията в ранглистата няма значение.

„Бях №2 в света много дълго време. Бил съм №1, №3, №5. За мен това не е от значение. Това, което ме прави щастлив е чувството, че имам сили да печеля големи турнири. Няма да се боря да бъда №1 в света повече. Ще се боря да имам добър сезон. И ако в края на годината имам възможност да съм №1 – това ще бъде ОК. Ще се боря да бъда щастлив и да участвам пълноценно на всички турнири в календара ми. Това е голямата ми цел. Ще видим къде ще бъда в края на годината“.

Надал каза също, че предстоящите няколко месеца са изключително важни за него. „Контузията в Австралия беше инцидент. Сега ще участвам в Акапулко, Индиън Уелс и Маями с пределна мотивация. След това идва сезонът на клей. Периодът от Акапулко до „Ролан Гарос“ е много важен в сезона за мен“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини