Маестрото пред Tennis24.bg: Обичам мачовете с Григор



17-02-2018 23:01 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Роджър Федерер се яви на пресконференцията в Ротердам само десетина минути след края на полуфиналния двубоя с Андреас Сепи. Маестрото беше в отлично настроение след 11-ата си поредна победа за сезона. Той се пошегува с пратеника на Tennis24.bg като на моя въпрос отговори с въпрос.


- Роджър какво мислиш за съперника си на финала?
- Кой е той (смее се)? Познавам Григор много добре, изиграли сме доста оспорвани мачове. Той направи невероятен минал сезон, спечели титлите в Синсинати и на финалите в Лондон. Там завърши без загуба, като победи много тенисисти от Топ 10. Той е много солиден и с отлично самочувствие. Развълнувам съм, че ще играя срещу него утре. Обичам мачовете срещу него: той е атлет и победител. Надявам се дам най-доброто от себе си, за да спечеля.

- Как си след тази емоционална вечер вчера, когато беше честван като новия номер едно?
- Беше страхотно, имам хубави спомени. Но празнувахме до късно, легнах си към четири часа. Сутринта гледах Олимпийските игри, така че не съм спал много.


- Разбра ли какво се случи с Гофен? Имал ли си подобна случка?
- Чух. Много неприятно, надявам се да се оправи. Завид ми е добър приятел. Удряла ме е топка след рикошет в кръста. Беше като юноша, преди "Ролан Гарос", на един турнир в Шарлероа. Беше тежък удар и ме извади от игра за известно време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини