Световният №701 обяви: Ще победя Серина



27-06-2017 10:35 | Николай Драганов

Намиращият се под №701 в световната ранглиста Дмитрий Турсунов обяви, че ако се изправи в двубой срещу Серина Уилямс, най-вероятно ще я победи. Причина за странното му изказване стана твърдението на Джон Макенроу, че Серина е най-великата жена в историята на тениса, но ако се състезаваше при мъжете, щеше да заема №700. 


Руснакът е достигал до №20 в света, но в момента е извън Топ 700. Според него Макенроу не е имал за цел да обиди Серина и да подценява женския тенис. "Вярвам, че ще я победя", каза световният №701. "Това е същото като да попиташ - кой ще бяга по-бързо, най-бързата жена или най-бързият мъж? Тенисът е все по-физически спорт, така че ще бъде много трудно за една жена да победи мъж", добави Турсунов.


"Нещата не са черно-бели, има много фактори. Физически не съм в най-добрата си форма, но съм много по-добър, отколкото показва ранкинга. Освен това тя е бременна, а аз не съм", продължи с шегите руснакът. Той обаче се съгласи напълно с думите на Макенроу, че Серина е невероятен играч.


"Никога не съм чувал Джон да говори пълни глупости - той знае какво говори. Онова, което каза за Серина, че тя е невероятен играч, е напълно вярно. Тя е експлозивна, мощна, работи много. Но аз вярвам, че мога да се надявам на победа", подчерта той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини