Кристина Младенович спря Маша в Щутгарт



29-04-2017 19:47 | Николай Драганов

Кристина Младенович се класира за финал на турнира в Щутгарт след драматичен обрат над завърналата се на корта след 15-месечно наказание Мария Шарапова. Маша получи "уайлдкард" за участие в един от любимите си турнири, на който е двукратна шампионка, но отстъпи след 6:3, 5:7, 4:6.


Рускинята успя да запише три поредни победи след завръщането си на корта, но все пак ще трябва да почака за първи финал. 


Шарапова стартира двубоя отлично, сервираше стабилно и не даде нито точка за пробив на съперничката в първия сет. Младенович трябваше да спасява три брейкбола още във втория гейм, а в четвъртия от петата си възможност Маша все пак проби, което се оказа достатъчно за крайното 6:3 в нейна полза.


Силната игра на рускинята продължи и във втория сет, който започна с пробив в нейна полза. В четвъртия гейм обаче Младенович върна пробива за 2:2, а при 3:3 Шарапова изпусна един шанс да пробие отново. Рускинята имаше още един да стори това при 5:5, но Младенович спечели много дълъг гейм, в който спаси цели три точки за пробив. Маша сякаш не успя да преживее разочарованието и още в следващия гейм загуби своето подаване, което означаваше 7:5 за Младенович и равенство в сетовете.

 

Драма не липсваше и в третата част. Шарапова първа спаси точка за пробив в четвърти гейм и на свой ред пропусна два шанса да вземе ключова преднина в петия. В шестия обаче Младенович все пак стигна до пробив, а малко по-късно вече водеше с 5:2. Шарапова намали, а в деветия гейм успя и да върне пробива. Рускинята обаче не успя да се върне в мача, тъй като още в следващия гейм допусна нов пробив, който беше с цената на победа за Младенович.


Благодарение на днешния си успех, Младенович успя да изравни статистиката на преките двубои срещу Шарапова. Маша беше спечелила единствения им сблъсък до този момент - през 2013 година на Уимбълдън.


В двубоя за титлата Младенович ще се изправи срещу победителката от мача между Симона Халеп и Лаура Зигмунд, които играят по-късно днес.  23-годишната французойка има една спечелена WTA титла до този момент, а това се случи през тази година в Санкт Петербург.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини