Монфис нетърпелив да дебютира на финалите на АТР



Монфис нетърпелив да дебютира на финалите на АТР
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-10-2016 11:27 | Станко Димов

Гаел Монфис си гарантира по-рано през седмицата дебютно участие на финалите на АТР в Лондон, които ще се проведат в периода 13-20 ноември. Французинът не скри вълнението си от този факт и сподели, че няма търпение да стъпи в лондонската зала „О2 Арена”, където се провежда турнирът в последните 7 години.

„Чувствах се страхотно! За първи път в кариерата си се класирах за финалите на АТР. Това е най-добрия начин да завърша най-силната година в кариерата ми и очаквам с нетърпение да се изправя срещу най-добрите в света за 2016. Чух много хубави неща за този турнир. Всеки мач е като финал, а аз обичам да играя на голямата сцена”, коментира Монфис.

30-годишният Монфис започна годината с четвъртфинал на Australian Open, след което игра финал в Ротердам. В Индиън Уелс и Маями записа два последователни четвъртфинала, след което игра финал в Монте Карло.

Заради контузия французинът пропусна „Ролан Гарос”, но през лятото той успя да намери топ формата си и спечели най-значимата титла в кариерата си – във Вашингтон, след което игра полуфинал на „Роджърс Къп” и US Open, като и в двата случая отстъпи пред Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини