Мъри е готов за номер 1



Мъри е готов за номер 1
Свързани играчи
Тагове
26-10-2016 15:23 | Tennis24.bg

Анди Мъри е напълно наясно с препятствията, които ще трябва да преодолее, ако иска да замени Новак Джокович като номер 1 в световната ранглиста в следващите няколко седмици. Той е само на 915 точки зад Джокера (10 600).

Има много сценарии, ако спечели титлите на Erste Bank Open 500 във Виена и Мастърса в Париж. Защото в такъв случай, за да остане на върха, Ноле ще трябва да стигне до финала във френската столица.

В понеделник, 7 ноември, след края на Мастърс-а в Париж, началото на турнира The Emirates ATP Race To London ще показва огледално състоянието на световната ранглиста. Джокович е общо 222 седмици на върха, в с две прекъсвания, като последната му серия е от 121 седмици. 29-годишният Мъри може да стане най-възрастният тенисист, ставал номер 1 след Джон Нюкомб,който прави това на 3 юни 1974 г. на 30-годишна възраст.

„Това е най-добрият ми шанс да завърша като Номер 1. Но все още съм далеч от целта. Новак е с доста точки напред. Той обичайно играе добре в зала на твърда настилка. Особено в Лондон, където аз не се представям много силно. Всъщност доста ми беше трудно. Ще трябва да подобря играта си, ако искам това да се случи“, каза Мъри във Виена.

Шотландецът има баланс от 65 победи и 9 загуби през 2016 г., включително шест титли от 10 финала. Той е 52-5 от загубата си от Рафаел Надал в полуфиналите на Мастерс-а в Монте Карло на 16 април.

„Когато говорим за това да си номер 1, не става дума за някои турнири, а за период от 12 месеца. Искам да съм постоянен и да играя финали на възможно най-много турнири. Явно успявам да го постигна в последните няколко месеца и ще се опитвам да продължа в този дух и в следващите турнири. Не става дума за едно състезание, а за цял сезон от 17-18 турнира. Говоря за това, който е постигне максимума в тях. В момента все още е Новак. Но аз ще се опитам да го задмина“, допълва Мъри.

Треньорът на Мъри Иван Лендъл имаше 33 титли, за да стигне до Номер 1 за пръв път в кариерата си на 28 февруари 1983 г. Мъри има общо 75 седмици като номер 2 и взе своята 41-ва титла в Шанхай.

„Ясно е, че всеки би се радвал да е на върха на ранглистата. Допреди няколко години не бях печелил дори титла от Големия шлем. Постоянно ме питаха: Кога? Сега не е така с достигането на Номер 1. Но вече спечелих няколко титли от Шлема и за мен и екипа ми ще е добре да направя и това. Всички работим в тази насока от началото на кариерата ми. Последните няколко месеца бяха изключително добри за мен. Ще се опитам да дам най-доброто от себе и в последните няколко турнира, за да успея“, завършва шотландецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини