Мъри: Ще атакувам първото място, но не сега



Мъри: Ще атакувам първото място, но не сега
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-10-2016 14:55 | Станко Димов

Анди Мъри категорично е тенисистът, който се намира в най-добра форма във втората половина на сезона. Шотландецът триумфира на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, като по този начин спечели шести трофей през годината.

Освен това Мъри ще се доближи на по-малко от 1000 точки от водача в ранглистата Новак Джокович. Шотландецът обаче е на мнение, че до края на годината трудно ще измести Ноле.

„Мога да спечеля 1000 точки на следващия „Мастърс”, но ще бъде високомерно да мисля, че Новак няма да спечели нито един мач. Той е най-добрият в света. Когато успее да запази свежест в играта си, той винаги завършва годината много силно в Париж и О2 (Лондон). Мисля, че Джокович не е губил мач в зала от доста дълго време, така че ще бъде много трудно да го направя (бел.ред. да оглави ранглистата) тази година”, коментира Мъри.

„Мисля, че ще имам тази възможност, може би, в началото на следващия сезон. През февруари не играх, защото станах баща. След това в Индиън Уелс и Маями не се представих добре, така че в тази част на годината нямам да защитавам много точки и ще имам по-добър шанс да стана номер едно”, каза още шотландецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини