Милиардерът Ричард Брансън: Какво научих от тениса



15-10-2016 14:45 | Tennis24.bg

Тенисът играе огромна роля в живота на един от най-успелите личности на света – милиардера Ричард Брансън. От 16-годишна възраст, когато започва първия си бизнес, той създава стотици компании и е спечелил над 5 милиарда долара.

Той обаче призна, че част от този успех дължи на тениса. Спортът съпътства живота на предприемача от години. Наскоро той призна това и публично в професионалната социална мрежа LinkedIn. „Защо спортът прави предприемачите велики“, написа Брансън.

„Научих много неща през спорта. Открих, че способностите, които имам нужда, за да играя тенис, са полезни за бизнеса ми“, допълва богаташът, който редовно домакинства на про-ам турнири на своя остров. Той започнал да играе още от детска възраст. Според него спортът приучава към дисциплина, отборна работа и лидерство.

„Един от ключовите уроци, които получих, е да гледам на всяка точка отделно. Ситуацията в тениса, както в бизнеса, се променя бързо. Само за няколко минути и всичко е различно, шансът е изчезнал, моментът е изгубен. И двете дейности трябва да имаш особена настройка на ума, за да покажеш най-доброто от себе си. Трябва бързо да оставяш неуспехите зад гърба си. Дисциплината и решителността са еднакви“, разсъждава Брансън. Той допълва, че една от детските му мечти е била да играе на кортовете на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини