Доминик Тийм на шести финал за сезона



24-09-2016 18:35 | Любомир Тодоров

Доминик Тийм се класира за шестия си финал за сезона, след като стигна до мача за титлата на турнира в зала в Мец, Франция, който е от категория "АТР 250". Там той ще срещне Люка Пуй.

Водачът в схемата от Австрия се наложи след обрат над местния любимец Жил Симон с 4:6, 7:5, 6:3 за повече от два часа игра. Тийм беше близо до загубата, защото след като спечели първия сет, във втория четвъртият поставен французин проби и при 5:4 сервираше за спечелване на срещата. Десетият в света Доминик се измъкна, като върна брейка с форхенд на линията, а послед направи още един, за да изравни после частите.

В решителния сет 23-годишният Тийм имаше възможности за пробив, но успя да постигне такъв чак за 5:3. След което при своя сервис стигна до мачпойнт и го реализира. Австриецът постигна 38 печеливши удари в срещата.

В неделя Доминик ще се опита да спечели четвърта титла за година и първа в зала. Този сезон той триумфира на клей в Буенос Айрес, на хард в Акапулко и на трева в Щутгарт.

Съперникът на Тийм е третият Люка Пуй от Франция. Той успя да се наложи над втория поставен белгиец Давид Гофен със 7:6(6), 6:1.

За 22-годишния Пуй това ще бъде втори финал в кариерата след загубения двубой в Букурещ този сезон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини