Серина пак е тук, твърди Муратоглу



30-08-2016 21:32 | Tennis24.bg

Серина Уилямс е напълно възстановена и готова отново да доминира на корта. Това твърди треньорът й Патрик Муратоглу.

Преди 12 месеца по това време Серина пристигна в Ню Йорк, за да направи нещо, което за последно бе постигала Щефи Граф през 1988 г. – календарен Шлем. Но в полуфиналите мечтата потъна, след като американката отстъпи пред Роберта Винчи.

Тази година ситуацията е различна. След успеха на Уимбълдън по-малката сестра Уилямс е на титла от това да е сама на върха в историческата класация за най-много титли от Големия шлем – 23.

„Серина се възстанови психически. Знаех, че ще успее да го направи, след „Ролан Гарос“. Това е най-важното. Подготовката й беше странна, защото беше контузена. Не можеше да сервира, болеше я при форхенд, не можеше да играе. Затова не успя да играе нормално в Рио и трябваше да се оттегли от Синсинати. Тренира много за фитнеса си, но физически вече е готова. Вече тренира наистина добре. Сервисът й се върна на 100%.

Миналия месец й беше много трудно психически, не мислеше по начина, по който беше свикнала. Събра й се много – полуфиналът миналата година тук, финалът в Австралия. Но загубата на „Ролан Гарос“ наистина я събуди. Сега е добре. Не е невероятна във всеки мач, но настройката й е правилната. Знам, че пак може да се вдигне, ако закъса в някой мач. Ще използва яростта си в играта и ще покаже пак, че е най-добрата в света“, коментира специалистът.

Той изрази увереността си, че лечението в последните дни е подействало благотворно. „Тя се лекуваше всеки ден с физиотерапевт. Имаше специални тренировки за сила на рамото. Преди две седмици нещата не бяха добре, но сега всичко е под контрол“, допълни той.

Муратоглу обяви, че е уверен, че 23 титли от Големия шлем са малка цел за възпитаничката му. „Тя може много повече. Но нека започнем с 23. Дано е здрава. Остава само да чакаме“, сподели треньорът.

На въпрос каква е Серина в живота той отговори: „Тя е различна като професионалист и като личност. Професионалистът Серина има инстинкт на убиец, никога не е доволна, винаги иска още. Сурова е със себе си. Невероятен професионалист е. А като човек е забавна.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини