НСА спечели държавното отборно за жени



28-08-2016 17:42 | Tennis24.bg

ТК НСА триумфира с титлата на държавното отборно първенство за жени "ВСК Кентавър & Ролпласт" след 2:0 успеха над ТК "Левски".

На финала сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви спечелиха двата сингъла съответно срещу държавната шампионка до 18 г. Петя Аршинкова и Ивон Михалева. Капитан на отбора шампион е Цветанка Захариева, а на ТК "Левски" - Михаил Кънев.

Третото място зае съставът на ТК "Малееви", с капитан Ивайло Кичев. Легендарната Магдалена Малеева осигури аванс на отбора, след като даде три гейма на талантливата състезателка на ТК "Черно море Елит" (Варна) Беатрис Спасова. След това Тина Манолова върна интригата след двусетова победа над Алексия Василева. В решаващите двойки Невена Георгиева зае мястото на Василева, а двата тима показаха атрактивна игра. Все пак опитът на представителките на ТК "Малееви" се оказа решаващ за изхода на мача.

Надпреварата се проведе за пореден път в базата на ТК "Банкя" при отлична организация. Тази година наградният фонд беше в размер на 8 хиляди лева, което е с 3 хиляди лева повече в сравнение с 2015 г. Призьорите бяха наградени от Мариана Печеян, член на УС на БФТ и управител на "ВСК Кентавър", Рангел Марков, зам. председател на УС на БФТ и кмет на Банкя, Пламен Симеонов, зам. кмет на Банкя и Дора Рангелова, директор на турнира и председател на ТК "Банкя".

Първенството бе ръководено от съдии с международно признание. Начело бе Веселина Донева, която има дългогодишен опит и сребърна значка на ITF за главен съдия. Съдии на стол пък бяха Димитър Донев, който имаше честта да бъде в екипа на олимпийския турнир по тенис в Рио, както и Йордан Донев. И двамата имат бели значки на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини