Франция наказа две от звездите си заради скандал в Рио



28-08-2016 16:12 | Tennis24.bg

Френската тенис федерация наказа сурово две от най-добрите си тенисистки. Каролин Гарсия и Кристина Младенович бяха извадени от отбора на страната за „Фед Къп“. Така тимът бе осакатен и остана без първата и втората си ракета за финала на отборното женско световно първенство срещу Чехия през ноември.

Причина за санкцията е „неприемливо поведение“ по време на Олимпийските игри в Рио. Преди това, по време на игрите, бе отстранен и Беноа Пер.

Очаква се окончателно федерацията да се произнесе по санкциите на 24 септември, като на тримата най-вероятно ще бъдат наложени и финансови глоби.

Младенович бе обвинена в публично критикуване на федерацията, след загубата си на двойки с Гарсия. Тя писа в социалните мрежи, че от ръководството на тениса в родината й не са уведомили навреме състезателите за регламента и това, че трябва да са с еднакъв цвят екипи на корта.

Гарсия споделя, че смяната й на екипа в последния момент с взет назаем от Младенович, я е разсеяло и това е причината за загубата им. Пер пък бе изгонен от олимпийското село от треньора на националния отбор Арно ди Паскуал след отпадането си заради лошо поведение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини