Енев подаде оставка, УС не му я прие



29-07-2016 19:06 | Tennis24.bg

Тодор Енев е подал оставка като капитан на отбора на България за Купа „Дейвис”. Оставката е била разгледана от членовете на УС на БФ Тенис, които са решили да не я приемат. Така Енев остава на поста си, като ще има за задача да развие план „за развитие на най-перспективните млади състезатели с оглед включването им в националните отбори”.

Ето какво гласи цялото съобщение на сайта на федерацията по тенис:

"На 20.07.2016 г. бе проведен Управителен съвет на БФТ.

Капитанът на националния отбор по тенис за купа „Дейвис“ Тодор Енев подаде молба за оставка пред членовете на Управителния съвет на федерацията, мотивирана от незадоволителното представяне на мъжкия ни национален отбор срещу отбора на Тунис. Депозираната от г-н Енев оставка бе разгледана и обсъдена от членовете на съвета, като същата не бе приета. Управителният съвет реши да даде кредит на доверие на Тодор Енев при спазване на поставени от федерацията задачи и конкретни условия. На националния треньор му бе възложено да разработи и мотивира дългосрочен план за развитие на най-перспективните млади състезатели с оглед включването им в националните отбори, който да представи на следващо заседание.

Бе взето решение да се създаде секция "Падел тенис" към Българска федерация по тенис

Пет клуба бяха приети за членове на база предоставените от тях документи по изискване на Устава на БФТ . Това са ТК "Испано” – гр. Варна с председател Михаил Минчев, ТК "Хапи Уин” – гр. София с председател Иво Божилов, ТК "Бароко спорт” - гр. София с председател Цветомир Владимиров, ТК "Томси” – гр. Бургас с председател Росен Томасян и ТК "Смолян 2010” – гр. Смолян с председател Михаил Керемедчиев.

УС утвърди кандидатурата за домакин на трети кръг от Световното отборно първенство по тенис за мъже "Купа Дейвис", зона Европа/Африка през 2017 г."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини