Северин Люти е спокоен за Федерер: Той може да бие всеки



29-07-2016 13:06 | Tennis24.bg

Роджър Федерер ще се завърне на корта и отново ще бъде в челните позиции на ранглистата. Това мнение изрази Северин Люти, който е част от екипа на Маестрото. Припомняме, че през седмицата Федерер обяви решението си да не участва в турнири до края на сезона, за да успее да се възстанови напълно от операцията на коляното, която претърпя през февруари.

„Роджър не се нуждае от допълнителна операция. Неговата цел е да играе на високо ниво възможно най-дълго. Дългата почивка може да бъде добра възможност. Защо реши да направи толкова дълга пауза? Хирургическите интервенции винаги имат последствия. Губиш мускулна маса и ставаш по-крехък. Дали неговото решение ме разстрои? Не, ние поддържахме контакт през цялото време и бяхме обсъждали много пъти подобен сценарий”, коментира Люти.

За първи път от 2002-а година, Федерер, който е момента е №3 в ранглистата, ще напусне Топ 10. Това обаче по никакъв начин не тревожи Люти. „Вероятно той ще бъде №15 през януари и ще играе под този ранкинг, когато се завърне на корта. Това не е толкова важно, защото Федерер може да победи всеки. Роджър не се нуждае да се надява да има късмет при жребиите за турнирите. Той ще се завърне към най-добрата си игра и в челото на ранглистата, вярвам в него”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини