Победно завръщане за Джокович в Торонто



28-07-2016 07:36 | Tennis24.bg

Новак Джокович се завърна на корта с победа. Сърбинът, който не бе играл в официален турнир след изненадващата си загуба от Сам Куери в трети кръг на Уимбълдън, победи в Торонто Жил Мюлер от Люксембурд със 7:5, 7:6 (3) за малко по-малко от два часа игра.

„Трудно е да играеш на твърда настилка, след като не си го правил от март. Беше горещо и така топката летеше още по-бързо. Беше трудно да контролираш. Не беше лесно въобще да се играе. Но успях да устоя. Беше много разочароващо на два пъти да загубя гейм сервиса си през втория сет. Бях напред с един брейк, но все пак съм доволен, че успях да спечеля в два сета“, коментира Ноле. Той има 18 победи от 21 мача в първенството на Канада. Той е с баланс от 47-4 през сезона, като има и шест титли. Миналата година Джокович изгуби финала от Анди Мъри.

Напред се класира и Кей Нишикори, който се справи с Денис Новиков с 6:4, 7:5. „Ще имам възходи и спадове, готов съм за това, предвид че не съм играл мачове от дълго време. Не съм тренирал много, но мисля, че играх добър тенис“, каза японецът.

Австриецът Доминик Тийм пък си тръгна извънредно за Австрия, където трябва да премине медицински прегледи, заради болка в ребрата. Той издържа едва 20 минути на корта срещу Кевин Андерсън и се оттегли при 1:4.

„Усещам го от две седмици. Не става по-зле. Реших да изляза и да опитам, но не се получи срещу толкова добър играч. Време е да дам своето на тялото си и да бъда готов на 100 %. Просто не се чувствам добре“, каза Тийм, който бе един от първите, обявили, че няма да участват на Олимпийските игри в Рио.

Контузия спря и Сам Куери, който се отказа при 4:6, 1:2 срещу Давид Гофен. Денят небеше добър и за друга надежда на американците – Джон Иснер. Той бе победен от сънародника си Райън Харисън с 6:7 (3), 7:6 (4),4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини