Мугуруса се оттегли в Монреал



27-07-2016 09:46 | Tennis24.bg

Номер 3 в световната ранглиста при жените и трета поставена – Гарбине Мугуруса се оттегли от участие в „Роджърс Къп“ в Монреал. Испанката се оплака от гастро-проблеми и не излезе за мача си от първи кръг срещу британката Наоми Броуди. Това е нов удар по организаторите, след като в навечерието на турнира от участие се отказа и Серина Уилямс. В крайна сметка като лъки лузър американката Варвара Лепченко излезе срещу Броуди и я победи 6:4, 3:6, 6:3.

„Много съм разочарована. Тренирах много за този турнир. От вчера обаче се чувствам, да го наречем странно, говорих с лекар. Мислех, че днес ще съм по-добре, но до последно не се получи и не бях готова да изляза на корта и да дам най-доброто от себе си“, обясни Мугуруса.

Така светлините на прожекторите останаха фокусирани върху местната звезда Южени Бушар. За първи път от три години тя записа победа в Монреал, след като отстрани Луцие Шафаржова с 6:3, 3:6, 7:6 (3). Тя доминира през първия сет, но след това изпадна в дупка през втория. В третия сет Бушар не успя да спечели тримач пойнта при 6:5, но накрая успя да се добере до успеха.

Напред продължи и петата в схемата Симона Халеп, която прегази с 6:2, 6:3 Дариа Гаврилова от Австралия. Британката Йохана Конта също се класира за втори кръг след 6:4, 6:2 срещу Шелби Роджърс. С победи се поздравиха и Петра Квитова и Саманта Стосър.

Квитова имаше нужда от по-малко от час за 6:1, 6:2 срещу Магда Линет. Стосър пък се потруди повече срещу Хедър Уотсън за 7:5, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини