Десетки загинаха при атентат на летище Ататюрк



29-06-2016 10:13 | Tennis24.bg

Четиридесет и един са загиналите в тройната експлозия на атентатори камикадзе на истанбулското летище "Ататюрк", съобщи премиерът Бинали Йълдъръм.

Сред жертвите от нападенията снощи може да има и чужденци, каза турският министър-председател. Ранените са повече от 200. Някои са в тежко състояние. Към момента няма данни за пострадали български граждани, съобщи МВнР.

Според първоначалните данни от разследването тримата атентатори първо са стреляли по хората, преди да се взривят. Той съобщи също, че атентаторите са дошли на летището с такси.
Според властите, експлозиите на летището са станали на входа на терминала за международни полети в 22 ч. местно време (съвпадащо с българското).

Нападателите безразборно са стреляли с автомати по пътниците и по полицаите, които са били на пост там. Полицаите отвърнали на огъня и терористите се взривили.

Атаката предизвика паника на цялото летище, спиране на полети, евакуация на хора, отклоняване на полети до други летища. Американското управление за гражданско въздухоплаване временно спря американските полети до Истанбул.

В момента на атаката на летището се е приземявал самолетът, транспортиращ премиера на Албания Еди Рама за официална визита. Той и антуражът му са невредими и днес ще пътуват за Анкара за срещи с турски представители.

Министър-председателят каза, че Турция има силата и решимостта да не допусне други подобни атаки. Той заяви, че засега изводите на разследващите насочват към отговорност на "Ислямска държава" за атентата.

Полетът от София за Истанбул тази сутрин е бил пренасочен за кацане в Измир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини