Цвети на четвъртфинал след серия от 10 гейма (снимки)



31-05-2016 17:04 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос".

При доиграването на двубоя от неделя, тя беше на 3 гейма от загубата при 2:6, 0:3 срещу №2 в схемата Агниешка Радванска, но днес Цвети доминираше и победи с 2:6, 6:3, 6:3.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА ЦВЕТИ ВИЖТЕ ТУК

Тя спечели първите десет гейма, преди полякинята да успее да се добере до игра чак при 2:6, 6:3, 4:1. След края на втория сет отново имаше спиране заради дъжд.

Във важния седми гейм в третия сет 28-годишната пловдивчанка успя да спечели подаването си и да поведе с 5:2. Пловдивчанката стигна до два мачбола в деветия гейм и триумфално вдигна ръце при втория, когато топката на Радванска спря в мрежата.

Успехът на практика носи място на Цвети и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, защото ще я изстреля високо в ранглистата, където е №102 сега.

Реално българка не е играла на четвъртфинал в Париж това хилядолетие. Сесил Каратанчева записа същото постижение през 2005 година, но беше уличена в употреба на допинг и трябваше да върне парите от наградния фонд.

МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Следващата съперничка на Пиронкова е австралийката Саманта Стосър, която отстрани също след дефицит при доиграването от 3:5 Симона Халеп със 7:6(0), 6:3. Бившата финалистка в Париж Стосър нводи с 4-1 победи срещу българката, но Цветана спечели последния мач в Ийстборн на трева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини