Джокович изпревари мрака в Париж



29-05-2016 10:12 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на "Ролан Гарос" Новак Джокович успя да завърши мача си срещу Аляз Бедене преди съдията Паскал Мариа да отложи двубоя заради тъмнината.

Сърбинът надделя с 6:2, 6:3, 6:3 над своя приятел Бедене, който представя Великобритания и е на осминафинал без загубен сет. Заради дъждовната събота в Париж мачът на Ноле закъсня. Той очевидно искаше да приключи двубоя преди спускането на мрака, за да не доиграва в неделя.

Затова той подканяше Бедене да играят по-бързо и се молеше комично на съдията на стол да изчака още малко и да не спира мача. И Джокович успя да изпълни мисията си.

"Играхме максимално интензивно в краткото време, които имахме преди спускането на мрака. Доволен съм, че успях да спечеля тази вечер", коментира 29-годишният белградчанин.

Следващият съперник на Ноле е №14 в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания. Шампионът от турнира в София отстрани с абсолютно същия резултат младият хърватин Борна Чорич 0 6:2, 6:3, 6:3.

Още един сериозен конкурент в половината на Джокович прекрати заради контузия участието си в Париж. След Рафаел Надал това стори и №6 Жо-Вилфрид Цонга. Французинът се отказа в края на първия сет срещу латвиеца Ернестс Гулбис заради травмата в бедрото, която го накара да напусне и турнира в Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини