Цвети респектира и Радванска



28-05-2016 09:16 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Трите двусетови победи на Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос" впечатлиха не само специалистите, но и нейните съпернички - бивши и бъдещи.

Формата на българката респектира втората в схемата Агниешка Радванска, с която ще играе Цвети в неделя на осминафиналите в Париж. При определени обстоятелства, минаващи през поне финал, полякинята дори може да измести Серина Уилямс от върха на ранглистата, което я мотивира допълнително.

"Играли сме с нея много пъти, но последният беше доста отдавна. С Цветана винаги стават хубави мачове. Тя е доста опасен съперник. Очаквам труден двубой, да видим какво ще се получи на корта", отговори Ага на въпроса какво мисли за следващата си опонентка.

Взелата едва три гейма в мача и само един от последните 13 Слоун Стивънс призна, че е получила добър урок от 28-годишната пловдивчанка.

"Тя игра добър тенис и не успях да намеря начин да се върна в играта. Чувствах се добре, започнах добре срещата. Но причините са в другия човек. Игра отлично, няма какво да кажа. Не смятам, че играх лошо, просто тя направи добър мач. Бях играла с нея няколко пъти, знаех какво да очаквам, но днес просто ми натри носа", призна 19-ата поставена американка на пресконференцията след загубата.

Цвети Пиронкова за първи път стигна до най-добрите 16 на "Ролан Гарос". Така българката вече има поне осминафинал в три от четирите турнира от Големия шлем: на Уимбълдън, US Open и Откритото първенство на Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини