Пиронкова пред Tennis24.bg: Задачата ми беше да спечеля по най-бързия начин



27-05-2016 21:04 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Цветана Пиронкова дойде на пресконференция в същата зала №3, където говори пред пратеника на Българския тенис портал и след победата над Ларшон. Българката не се поддаде на еуфория след категоричния успех над тенисистка от Топ 20 като Слоун Стивънс. Ето как Цвети коментира двубоя и ледващата си съперничка.

- Изигра един от най-силните си мачове в Големия шлем. Как се получи?
- Определено един от най-добрите ми двубои изобщо беше. Днес нещата се стекоха благоприятно за мен. Започнах малко колебливо, което е нормално, защото ми трябваше малко време, за да свикна с нейната топка, която беше много остра и бърза. В момента, в който го направих, намерих темпото си и наложих своя стил на игра. Оттам американката малко се сви, започна да прави непредизвикани грешки, възползвах се от тях и знаете резултата. Доста бързо се разви срещата, което беше неочаквано, но е добре дошло за мен.

- Постигна 18 поредни точки в първия сет. На какво се дължи това - свръхконцентрация, може би?
- Не съм ги броила точките, от теб научавам, че са били толкова. Да, стремях се да не губя концентрация, играех добре. Гледах нещата да се развиват по-най-бързия начин, докато тя грешеше.

- Американски колеги, които следят кариерата на Стивънс от девойка, казват, че никога не са я виждали толкова безпомощна.
- Наистина играх много добре, това е факт. Формата ми върви нагоре, но това започна още преди "Ролан Гарос". Да, съперничката правеше много грешки, но аз не мога да кажа дали се дължи на моята игра, или не. Задачата ми беше да изляза на корта и да приключа мача по най-бързия начин. И това, че го постигнах ме прави щастлива.

Цвети РГ

- Имаш тук вече 2 победи над тенисистки от Топ 20 (Ерани и Стивънс). На осминафинал те чака №2 в схемата Радванска, срещу която имаш много мачове...
- Да и много загуби срещу нея. Но имам и две победи, което означава, че полякинята не е непобедима. Труден съперник, но ще подходя към двубоя в неделя с чисто съзнание и се надявам отново да играя добре. Оттам-нататък: каквото сабя покаже (усмихва се).

- Каза че харесваш много Париж. Успя ли да се разходиш?
- Шопингът ми е слабост, но в интерес на истината не съм имала време да обикалям. Гледах да се възстановя от тежките мачове в първите кръгове. Париж е един страхотен град, особено по това време на годината. Разглеждала съм го многократно. Ако имам настроение в събота, ще се разходя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини