Шампионът влиза в ритъм



25-05-2016 17:01 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Поставеният под №3 Стан Вавринка се класира за III кръг на „Ролан Гарос”. За разлика от първия си двубой в понеделник, когато оцеля в 5 сета срещу Лукаш Росол, днес шампионът имаше далеч по-лесна задача и се справи с 3:0 сета с Таро Даниел, в отделните части 7:6 (7), 6:3, 6:4.

Швейцарецът се вкара в затруднение в тайбрека на първата част, когато трябваше да спасява 2 сетбола при резултат 4:6 точки. Вавринка обаче се справи и след това успя да измъкна сета с 9:7 точки, а през втората и третата част имаше видимо предимство и успя да подпечата оставането си в турнира.

В следващия кръг Вавринка ще се изправи срещу представител на домакините. Това ще бъде 30-ият в схемата Жереми Шарди, който също постигна успех в 3 сета днес, налагайки се с 6:4, 6:2, 6:4 над Адам Павлашек (Чехия).

Продължава и впечатляващото представяне на Теймураз Габашвили. Руснакът надви 19-ия в схемата Беноа Пер с 6:3, 6:2, 3:6, 6:2. Габашвили достигна до втората седмица на турнир от Шлема за първи път миналата година именно в Париж. Той ще се опита да повтори подвига и този сезон, но за тази цел в следващия кръг ще трябва да се справи с победителя от двубоя Джон Иснър – Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини