Още един турнир на трева от следващия сезон



16-05-2016 15:53 | Станко Димов

Турция ще приема организирането на още един турнир от календара на АТР. Надпреварата ще бъде на тревна настилка, отново от категория АТР 250, и ще се провежда в курорта Анталия. Организаторите на турнира ще бъдат The Kaya Group и GD Tennis Academy. Новината беше съобщена от пресслужбата на АТР. Дебютното издание на турнира в Анталия ще се проведе в периода 25 юни – 1 юли 2017 година.

Наградният фонд на надпреварата ще бъде €481 615. Турнирът в Анталия ще бъде вторият на ниво АТР, който Турция организира. През последните две години южните ни съседки са домакини и на АТР 250 в Истанбул, който се провежда на клей и на който Tennis24.bg имаше пратеник и в двете издания.

„Добавянето на Анталия в календара на АТР тура от 2017 е в резултат на 3-седмичната дистанция между „Ролан Гарос” и Уимбълдън, която направихме миналата година. Очакваме с нетърпение да увеличаваме присъствието си на важен пазар като Турция, където интересът към тенис от световна класа продължава да расте. В същото време ще дадем възможност на тенисистите да участват на още един турнир на трева преди Уимбълдън”, коментира президентът на АТР Крис Кермод.

Турнирът ще се провежда в Kaya Palazzo Belek, луксозен хотелски комплекс, който разполага с голф игрище, няколко футболни терени, на които редовно се подготвят някои от най-елитните национални отбори. Комплексът разполага със 7 тревни корта, 10 клей корта и 4 корта в зала.

През 2017 Aegon Open Nottingham, също АТР 250 турнир на трева, ще се завърне в Ийстборн и ще се провежда в същата седмица с Анталия.

Ще има общо 7 турнира на трева през 2017, в това число две надпревари на ниво АТР 500 (в Хале и Куинс Клъб) и 5 от АТР 250 – Щутгарт, Хертогенбош, Нюпорт, Ийстборн и Анталия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини