Шампионът Мъри не се затрудни със Симон



05-05-2016 17:31 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Защитаващият титлата си Анди Мъри се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, след като се наложи с 6:4, 6:2 в двубоя си срещу Жил Симон.

Мъри, който в предишния кръг имаше значително по-големи проблеми срещу ветерана Радек Щепанек, успя да извоюва победата си днес за час и 39 минути. В спор за място на полуфинал той ще срещне Томаш Бердих, който успя да победи със 7:6, 7:5 един от местните представители Давид Ферер.

„В началото на двубоя ретурите ми не бяха на ниво. Но след като намерих ритъм успях да взема инициативата. Освен това сервирах много разнообразно. Той не беше в състояние да ме постави под напрежение когато сервирам, с изключение на началните геймове”, коментира Мъри, за когото това беше 14-та победа от 16 двубоя със Симон.

„Срещу Симон винаги е трудно. Понякога, колкото и добре да удариш топката, тя отново се връща при теб. Трудно е да намериш баланса да бъдеш агресивен и търпелив”, каза още шотландецът,
28-годишният Мъри спечели първата си „Мастърс 1000” титла на червено в Мадрид миналата година, след като на финала победи Рафаел Надал.

От началото на сезона Мъри няма спечелен трофей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини