Пиронкова напуска Мадрид



Пиронкова напуска Мадрид
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-04-2016 20:35 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis.bg в Мадрид

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на турнира в Мадрид на клей, който е от категория "Премиер задължителен".

В последен мач от първия кръг на квалификациите тя отстъпи на №5 в схемата Моника Пуиг от Пуерто Рико с 2:6, 6:4, 2:6 след повече от два часа игра.

В първата част Цвети допусна да бъде пробита от 40:15 за 2:3, а после и още веднъж за 2:5. В следващия гейм Пиронкова отрази два сетбола, но при третия Пуиг успя да спечели. На трибуните имаше над 300 човека, които подкрепяха основно латиноамериканката.

Пуерториканката стартира с пробив и втория сет. Веднага след това пловдивчанката поведе с 40:0 при сервис на съперничката, но не успя да направи рибрейк. После Цветана спечели подаването си и така прекъсна негативната серия от 6 загубени гейма. Тя се окуражи с едно "хайде".

След петия гейм Пуиг получи лекарска помощ заради проблеми с кръста. После българката изпусна 4 точки за връщане на пробива. Съперничката отново поиска намеса на физиотерапевт, но сега заради болки в дясното бедро. При подновяването на играта Пиронкова показа решителност и добра игра и направи рибрейк за 4:4. В десетия гейм от 0:40 Цвети стигна на два пъти до сетбол и втория път успя. В последното разиграване съдийката на линията не отсъди чист аут на Пуиг, но това не й помогна.

В началото на третия сет зазвуча силна музика от съседно заведение, което поизнерви тенисистките. Пуерториканката заигра отново агресивно и успя да пробие за 2:1. За съжаление Пиронкова допусна и втори брейк и вече отстъпваше с 1:4. Тя не се предаде и моментално също проби. Последва обаче нов брейк за Пуиг, след като Цвети сбърка бекхенд воле на мрежата. 63-ата в световната ранглиста сервираше за мача, но преди това треньорът й влезе на корта. Тя поведе с 40:15 и реализира първия си мачбол.

Следващата седмица Цвети ще играе на турнира в Рим, също на червена настилка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ МАДРИД!

Снимка: Даниел Касас, специално за Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини