Григор Димитров с фамозен обрат над Мъри



29-03-2016 01:28 | Станко Димов

Григор Димитров записа една от най-значимите победи в кариерата си, след като отстрани световния №2 Анди Мъри от силния турнир в Маями. Двамата премериха сили в двубой от III кръг, а Димитров стигна до крайния успех след обрат – 6:7 (1), 6:4, 6:3.

Срещата между двамата продължи близо 2 часа и половина, а след последната точка Григор вдигна победоносно ръце, регистрирайки официално трети успех над този съперник. В спор за място на четвъртфинал в Маями българинът ще се изправи срещу Гаел Монфис или Пабло Куевас.

В първия сет двамата си размениха по един пробив и заслужено се стигна до тайбрек, където Димитров започна слабо с двойна грешка, а в последствие отстъпи с 1:7 точки. Това обаче по никакъв начин не развали настроението на Григор, който започна ударно втория сет и поведе с 4:0 гейма. Мъри съумя да навакса единия пробив и стигна до 4:3, но Димитров не допусна повече колебания и успя да вземе сета – 6:4.

По изключително неприятен за Григор начин започна третия сет. Мъри успя да пробие и да поведе с 3:1, като в този момент се виждаше с единия крак в следващата фаза. Да, ама не. Григор не само успя да върне веднага пробива, но до края на срещата не загуби дори гейм, за радост на по-голямата част от публиката в Маями, която не спираше да подкрепя хасковлията.

Цялостно Григор Димитров изигра много солиден двубой, като бе значително стабилен от бекхенд, където по традиция изпитва трудности. Важно е да се отбележи, че Димитров категорично надигра Мъри в продължителните разигравания от основна линия, което се случва рядко. Като недостатък от този двубой обаче могат да се отчетат големия брой двойни грешки - 8.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини