Младенов срещу Лазаров на финала в зала



13-02-2016 14:12 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на Държавното първенство по тенис за мъже на закрито Васил Младенов и участващият с "уайлд кард" Александър Лазаров се класираха на финала на турнира, който се провежда в обновената зала "София".

Младенов се наложи над четвъртия поставен Цветан Михов с 6:2, 6:3 и ще се бори за първа титла в зала от държавно на единично. Васко стигна до финала без да загуби нито един сет в трите си двубоя.

В първия полуфинал в събота Лазаров надделя в оспорван мач над №2 в схемата Петър Трендафилов след 2:6, 7:5, 6:1 и ще дебютира в мач за титлата при мъжете. Той пък записа трети трисетов успех.

18-годишният Алекс поведе с 2:0 в откриващия сет, но след това Трендафилов спечели седем поредни гейма. Петър беше близо до победата, след като проби и после затвърди за 4:1. Лазаров върна пробива, но съперникът му пак излезе напред при 5:4 като беше на гейм от успеха. От този момент тийнейджърът загуби само един гейм до края. Срещата приключи с двойна грешка на Трендафилов.

Двубоите бяха изгледани от капитана за Купа "Дейвис" Тодор Енев, който до 23 февруари трябва да обяви състава за гостуването на Турция. В залата беше и Адриан Андреев, който следващата седмица ще води отбора до 16 години на еврофиналите във Франция.

Финалната среща на първенството ще започне в 9:30 часа в неделя, съобщи главният съдия Веселина Донева. Той ще бъдат предаван онлайн в Tennis24.bg и Sportmedia.tv.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини