Халеп, Плишкова и Квитова взеха „уайлд кард” за Дубай



11-02-2016 13:33 | Tennis24.bg

Четири тенисистки от Топ 5 на елита ще се конкурират на започващия идната седмица турнир Dubai Duty Free Tennis Championships. Това стана факт, след като в последният момент специални покани – „уайлд кард” – за основната схема приема шампионката от миналата година Симона Халеп, финалистката Каролина Плишкова и двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова.

„С толкова много топ състезатели ще ни бъде невъзможно да поставим всички да играят на централния корт, което ще даде изключителната възможност да видим някои от най-добрите тенисистки в света на някой от страничните кортове”, коментира турнирният директор Салих Талак, който миналата седмица бе сред ВИП гостите на АТР 250 турнира в България Garanti Koza Sofia Open.

Симона Халеп се очакваше да пропусне турнира заради операция на носа, но в последния момент реши да отложи хирургическата интервенция и да приеме „уайлд кард”.

„Научих се как да играя без напрежение, когато отивам на турнир, където имам да защитавам титла. Научих се как да защитавам титла, точки. Разбрах, че когато съм спокойна на корта, това ми помага да запазя концентрация и да печеля трудните двубои”, коментира румънката.

„Искам да изкажа огромни благодарности към организаторите на турнира в Дубай, че ми дадоха „уайлд кард”. Очаквам с нетърпение да се завърна в Дубай – изкарах предсезонната си подготовка там, а освен това винаги съм обичала този град. Надявам се, че ще успея да покажа страхотен тенис пред местните фенове”, написа в профила си в Instagram Петра Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини