Бердих, Вавринка и Джокович отказали да заменят Федерер в Ротердам



06-02-2016 10:54 | Tennis24.bg

Турнирният директор на надпреварата в Ротердам Рихард Крайчек не скри разочарованието си от отказа на Роджър Федерер да участва в турнира.

Както е известно, носителят на 17 титли от Големия шлем бе заявил в календара си надпреварата в холандския град, но заради непредвидена операция на коляното ще бъде извън кортовете в продължение на около месец.

„Много съжалявам, че Роджър няма да участва в нашия турнир. Той ми звънна в четвъртък вечерта и ми каза, че ще му се наложи да бъде опериран. Това е неприятна новина както за привържениците, така и за организаторите”, коментира Крайчек, който в кариерата си е достигал до №4 в ранглистата.

„Поканих Бердих, Вавринка и Джокович, но всички те отказаха. Аз обаче не се отчайвам, защото имаме достатъчно силен списък с тенисисти, които ще се конкурират в Ротердам”, каза още Крайчек.

Турнирът в Ротердам е от категорията АТР 500 и започва идния понеделник. Водач в схемата ще бъде Ришар Гаске, следван от Марин Чилич, Жил Симон, Давид Гофен, Гаел Монфис и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини