Стартира анкетата за спортист на годината



01-12-2015 14:35 | Tennis24.bg

Традиционната анкета за избор на „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“, организирана от Нове АД Холдинг, стартира на 1 декември.

Както е известно, последният кавалер на званието №1 на България е Григор Димитров.

В рамките на една седмица – от 1 до 7 декември включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в трите официални категории: „Спортист на годината за 2015“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания“.

Според регламента на наградите, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели.

В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки. Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

От тази година анкетата “Спортист на годината“ и гласуването за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Номинациите за Спортист на годината се провеждат за 58-и пореден път в България, а от 7 години в Наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“.

Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети.

По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини