Наградиха Мис и Мистър BGathletic.com 2015



29-11-2015 13:22 | Tennis24.bg

Катарина Георгиева и Николай Ненов вече са официално носители на титлите Мис BGathletic.com 2015 и Мистър BGathletic.com 2015. Те бяха наградени от FF Group, официален представител на Nike за България, на церемония в магазина на спортия гигант в Paradise Center.

18-годишната Катарина Георгиева е състезателка на ЦСКА-София и е вицешампионка на България на 400 м за девойки на открито и пета на 400 м на националния шампионат за юноши и девойки в зала. Тя се състезава и на 800 м.

„Много съм щастлива, че съм избрана за Мис BGathletic.com, не очаквах да стигна дори до финална петица. Всеки етап се изненадвах, че преминавах напред. Имах подкрепата от родителите и треньора си, не бяха против да участвам в конкурса. Очаквам тази победа да ми помогне и в спорта, каза Георгиева. - Целта ми тази година е да бягам 55 сек на 400 м. Всички атлети са хубави, няма значение от дисциплината – всички сме красиви, независимо бегачи или скачачи. Възхищавам се на Ваня Стамболова на пистата.”

Николай Ненов е първият Мистър BGathletic.com 2015. Ненов е състезател на клуб „Орловец 93-Габрово” и също бяга 400 м и 800 м. 22-годишният атлет се класира 11-и на 400 за на националния шампионат за мъже и жени на открито. Ненов беше 11-и и на 800 м в зала.

„Мои приятели ме номинираха за конкурса, наистина съм изненадан, че спечелих. Още повече че изпреварих най-добрия бегач на България Митко Ценов, когото победих макар и извън пистата. Имах подкрепата на моите приятели, които ме записаха за конкурса. Атлетите са едни от най-красивите спортисти, от световните звезди харесвам Ивет Лалова, а Дейвид Рудиша е любимият атлет”, заяви Ненов.

ОЩЕ ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини