Белгия и Великобритания си размениха по една победа



27-11-2015 22:46 | Tennis24.bg

Отборите на Белгия и Великобритания си размениха по една победа след първия ден от финала на Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис. С победи се поздравиха първите ракети на двете държави – Давид Гофен и Анди Мъри.

Срещите в Гент се проведоха при изключителни мерки за сигурност. Началото не беше никак обещаващо за домакините, тъй като най-добрият им тенисист Давид Гофен изоставаше с 0:2 сета в дуела с Кайл Едмънд. В крайна сметка обаче Гофен успя да осъществи „пълен ремонт” и се поздрави с успеха след 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0 след близо 3 часа игра.

Далеч по-лишен от интрига бе вторият сингъл между Анди Мъри и Рубен Бемелманс. Световният №2 не допусна никакви изненади и се наложи в 3 сета – 6:3, 6:2, 7:5 след малко повече от 2 часа битка на корта.

В събота е срещата на двойки между Кимер Копеянс и Стив Дарси и братята Анди и Джейми Мъри. Белгийците се стремят към първа титла от купа „Дейвис”, докато Великобритания не е печелила надпреварата от 79 години насам. Двубоят на двойки започва в 16:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини