Монфис: Григор ще спечели титла от Шлема



27-11-2015 21:48 | Станко Димов

Григор Димитров е невероятно момче. Той има качествата един ден да спечели титла от Големия шлем. Той е топ играч. Това каза Гаел Монфис на официалната пресконференция преди съботния демонстративен двубой със Спортист №1 на България.

„За първи път съм в България. Честно казано не знаех нищо за страната ви до тази сутрин. Днес видях Парламента, както и църквата „Александър Невски”. Времето обаче не ми позволи да се разходя повече из града. Направих няколко снимки, проверих в google и видях, че има много църкви тук. Разбрах, че и при вас днес е „черен петък”. Надявам се утре сутринта да имам повече време, за да разгледам града”, каза още Монфис.

Французинът коментира и трагедията от 13-и ноември, когато в родния му град Париж имаше няколко терористични атентата.

„Просто нямам думи. Никой не е предполагал, че подобно нещо може да се случи. Още сме в шок. Щастливец съм, че днес съм тук пред вас. Ще продължим да се борим и да покажем на света, че Франция продължава да е добра държава, в която живеят добри хора”.

Относно предстоящия първи АТР турнир в София (бел.ред. 01-07 февруари 2016), Монфис каза следното: „Страхотно е, че страната ви ще организира подобен турнир. Във Франция имаме много турнири и честно казано сме разглезени в това отношение. Винаги е добре когато играеш пред родна публика, да усещаш подкрепата на сънародниците ти е незаменимо. За Григор Димитров това ще бъде отлична възможност да покаже какво може пред родна публика”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини