Федерер: Надал ще бъде сериозен фактор през 2016



20-11-2015 13:25 | Tennis24.bg

Роджър Федерер за пореден път се изказа ласкаво за може би най-неудобният си съперник в исторически план – Рафаел Надал. Швейцарецът и испанецът първи си гарантираха място на полуфиналите на заключителния Мастърс в Лондон, а според Маестрото, Надал има реален шанс да спечели турнира.

„Мисля, че той подобрява формата си постоянно. 2016 ще бъде добър сезон за него, ако остане здрав. ОК, може би за неговите стандарти годината не беше успешна. Но да не забравяме, че той ще приключи годината в Топ 5. Може би с изключение на няколко момчета, които са тук на финалите в Лондон, целият свят с удоволствие би застанал на мястото на Надал.

Вярвам, че ако продължи да работи здраво, в което не се съмнявам, Рафа ще бъде сред сериозните изпитания в Австралия.

Дали той може да спечели титлата в Лондон? Разбира се! Той записа две убедителни победи над Стан и Мъри. С всеки изминал мач ще става по-трудно за него, но съм убеден, че той е доволен от прогреса в играта си”.

Федерер също така сподели, че знае отлично как се чувства Надал. „През 2013-та аз имах подобна година, вероятно дори и по-тежка от неговата сега. Не знам дали проблемът е физически, или просто става въпрос за загуба на увереност, затова е трудно да говоря за конкретната ситуация”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини