1.3 млн. лева за спорт в София срещу 5 млн. във Варна и Бургас



13-10-2015 20:57 | Tennis24.bg

Сравнението в бюджета за спорт в Столична община с градове в провинцията беше нееднократно повдиган за обсъждане по време на срещата между спортни специалисти и кандидатите за кмет на София, провела се в зала „Универсиада”.

В София са отделени 1.3 млн. лева за спорт и спортните хора потърсиха отговор на въпроса защо Варна и Бургас може да имат по 5 млн. лева за спорт.

„Моите приятели и колеги ме помолиха да дойда на тази среща, за да им помогна да има по-голяма чуваемост проблемите в спорта, като се има предвид, че волейболът в момента е тема №1. Но положението е катастрофално, каза селекционерът на волейболния национален тим Пламен Константинов, който беше посрещнат с аплодисменти от аудиторията. - Не съм запознат в детайли, но то се вижда – положението е катастрофално.

Не мога да преценя защо малки и средни общини подпомагат спорта, а столичната – не. Бюджет от 1.3 млн. лева – все едно не са заделени никакви пари. Спортът и културата вървят заедно, а от периода на прехода те останаха безинтересни за спонсори. За да оцеляват, те трябва да бъдат подпомагани от държавата и местната власт. Най-важни са парите, всичко останало са празни приказки. Ако трябва да следваме примера на европейските страни – защо не се отделя процент за спорта от Брутния- вътрешен продукт. Вие осигурете парите, критериите са лесни.”

Още по темата вижте тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини