Сестри Стоеви номинирани за жени на годината



12-10-2015 14:05 | Любомир Тодоров

Златните сестри Габриела и Стефани Стоеви получиха поредното признание и извън корта за бадминтон.

Ден след като в Алмере спечелиха шестата си титла за сезона, те разбраха, че са номинирани от авторитетното списание GRAZIA в юбилейното десето издание на конкурса за Жена на годината в категория Спорт.

„За нас е огромно признание, да попаднем сред петте избранички на анкетата. Честно казано не го очаквах, което ме прави още по-щастлива“, заяви Габриела Стоева от Амстердам, където очакваше заедно със сестра си полета за Дания, където ще играят тази седмица.

„Прекрасна новина! Като разбрах в каква компания сме, се почувствах изключително горда. Благодаря за номинацията“, не скри вълнението си и по-малката сестра Стефани Стоева.

Ето как са представени сестрите в GRAZIA.
„Габриела и Стефани Стоеви показаха талант, воля и постоянство и заслужено се наредиха в Топ 20 на световната ранглиста при двойките в бадминтона. Сестрите донесоха единствения златен медал за България от първите Европейски игри в Баку през 2015 г. Спечелиха още 3 титли в първите 9 месеца на годината от силните турнири в Орлеан, Мадрид и Владивосток. Следващата цел на Габриела и Стефани е участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро.“

Останалите, включени в категория Спорт след сериозна пресявка са (по азбучен ред): ансамбълът по художествена гимнастика, футболистката Евдокия Попадинова, спринтьорката Ивет Лалова-Колио и кануистката Станилия Стаменова.

Гласуването става онлайн на адрес http://www.graziaonline.bg/woy2015/ до 30 ноември 2015 г. Анкетата Жена на годината се провежда в общо 11 категории.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини