Стоеви с първа победа над дует от Топ 10



11-10-2015 17:02 | Любомир Тодоров

Ето какво споделиха бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви след победата на финала на двойки на Гран при на Холандия в Алмере днес над Ефйе Мюскенс и Селина Пийк с 24:22, 21:15. Това е шеста титла за тях този сезон след успехите в Орлеан, Мадрид, Европейските игри в Баку, Владивосток и София. За трети път българките печелят турнир от високата категория Гран при след Глазгоу през 2014 г. и Владивосток. Успехът ще ги изкачи в класацията, където сега са №17, а в подреждането за Олимпиадата в Рио де Жанейро вероятно ще са десети следващия четвъртък, а за Игрите след края на квалификациите през май догодина ще се класират 14 двойки.

- За първи път ли побеждавате дует от Топ 10 на световната ранглиста?
Габриела Стоева: Да, за първи път го направихме и сме изключително щастливи от този успех! Холандките Мюскенс и Пийк са наистина много силни, не случайно са втората по ранкинг двойка в Европа сега, а и играеха у дома.

- Финалът ли беше най-трудната ви среща в Алмере?
ГС: Не, най-тежко беше на полуфиналите вчера срещу индонезийките. Оцеляхме след 5 спасени мачпойнта и вече вярвахме, че можем да спечелим и титлата.

- Кой беше ключовият момент в двубоя днес?
Стефани Стоева: Когато отразихме геймпойнта на съперничките при 21:22. Мисля че, ако бяхме загубили първия гейм, срещата щеше да се развие по различен начин. Добре, че го спечелихме. Това ни стимулира още повече и ни даде огромно желание за победа.
ГС: Двата спасени геймпойнта бяха ключови. И аз мисля, че ако не бяхме взели първия гейм, щеше да ни е много трудно след това.

- Имахте четири поредни загуби от холандките. Как се преборихте с тях, а и с публиката?
ГС: Преди мача гледахме в YouTube техния полуфинал от снощи. Видяхме къде са слабите им страни и в какво е тяхната сила. Явно сме ги разузнали добре, щом спечелихме.
СС: Да, както каза и сестра ми, не ни изненадаха с нищо, абстрахирахме се, че сме губили преди това от холандките. Публиката подкрепяше мощно своите, но имаше моменти, в които аплодираше добрите ни изпълнения. Накрая ни изпратиха с овации.

Стоеви на финала в Алмере

- С какво настроение тръгвате към Дания?
ГС: Турнирът в Одензе е от най-високате категория Супер серии Премиер и при двойките са поставени първите осем в света. Всички най-добре ще участват. Ние играем срещу канадки, които можем да преодолеем. Тръгваме в отлично настроение и с нагласата да изиграем още един добър турнир, в който да спечелим важни точки за Рио.

- Как ще отпразнувате титлата?
СС: Още не сме мислили. Но лично за мен една хубава почивка преди полета за Дания би била най-доброто. Получихме много поздравления от България и благодарим за подкрепата по време на целия турнир!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини